B5-DEDEYN-WEBSITE03.jpg
B5-DEDEYN-WEBSITE04.jpg
B5-DEDEYN-WEBSITE06.jpg
B5-DEDEYN-WEBSITE08.jpg
B5-DEDEYN-WEBSITE07.jpg
B5-DEDEYN-WEBSITE02.jpg
B5-DEDEYN-WEBSITE01.jpg
B5-DEDEYN-WEBSITE05.jpg

Woning VV – DD

Woning VV – DD ligt in Bavegem, een deelgemeente van Sint- Lievens- Houtem.

Het is een compacte woning geworden waarbij de verdieping achteraan uitkraagt. Deze uitkraging, de zijdelingse uitsnijding en de lichthapper boven op de hoek geven het bouwvolume een sculpturaal karakter. De ruwe gevelsteen draagt daar ook aan bij.

De indeling is eenvoudig. De leefruimte is open en georganiseerd rond een centrale kern. Een grote kelder doet deels dienst als hobbyruimte en staat in contact met de leefruimte. De indeling boven is functioneel en heeft een introvert karakter.

Hulde aan de vaders van de opdrachtgevers. Beiden – frisse zeventigers met een verleden in de bouwwereld – hebben veel werk verzet op de werf. De betrokkenheid van de opdrachtgevers en hun familie was dan ook groot. Het bouwtraject was voor ons een intense en rijke ervaring waar we met plezier op terugblikken. Het huis, een uitnodiging om nog eens binnen te springen.

Locatie: Bavegem - Sint-Lievens-Houtem Ingenieur: SEC bvba