B5_FORNIER_03.jpg
B5_FORNIER_05.jpg
B5_FORNIER_08.jpg
fornier-002.jpg
B5_FORNIER_09.jpg
fornier-001.jpg
B5_FORNIER_06.jpg
fornier-003.jpg
B5_FORNIER_01.jpg
B5_FORNIER_02.jpg
B5_FORNIER_04.jpg

Woning F – DB

Een eiland in een verkaveling. Verborgen achter de omgevende tuinen en enkel bereikbaar via een lange oprijlaan ligt de site.

Het huis geeft zich niet bloot aan de buitenstaander. De woning plooit zich rond de patio en over de carport. Men betreedt het huis via de patio. Patio en carport vloeien in elkaar over. De carport kan gebruikt worden als overdekt terras.

Het huis is naar binnen gekeerd. De leefruimte is geheel betrokken op de patio via de langgerekte glazen gevels. Verticaal geritmeerde ramen langs de buitenomtrek van het huis fragmenteren en kaderen het zicht naar de tuin.

Houten luiken en schuifpoorten bieden beschutting tegen zon en slagregen. Het huis kan zich afsluiten.

De slaapkamers en de polyvalente nachthal op de verdieping delen in het intieme karakter van het huis. Strijklicht valt binnen op wanden via teruggetrokken glaspartijen en lichtkoepels. Een gemetste claustra voor het badkamerraam beschermt tegen indiscrete blikken. Luiken beschermen de verticale ramen.

Door de patio ontstaat een spel van ver/nabij en ontstaan onverwachte zichtlijnen. De relatie woning – omgeving is subtiel. Overgangen zijn gelaagd.

De karaktervolle verschijning ontstaat door de versneden vorm, de ritmering van ramen en luiken, de ambachtelijke materialen zoals baksteen, hout en het elegante zwart gelakte smeedwerk in platstaal.

Locatie: Nazareth Ingenieur: SEC bvba