B5_POPPE_06.jpg
B5_POPPE_03.jpg
B5_POPPE_04.jpg
B5_POPPE_10.jpg
B5_POPPE_05.jpg
B5_POPPE_02.jpg
B5_POPPE_01.jpg
B5_POPPE_08.jpg
B5_POPPE_07.jpg
B5_POPPE_09.jpg

Woning P – VG

Rationeel wonen.

Alle technische functies zijn in de kelder ondergebracht. Het leefniveau is vrij van technische ruimtes op een kleine sanitaire kern na. Aan deze kern hangt de trap. In de kern is een toilet / wc / grote bergkast voorzien. De kern is geheel in beton en werkt als een structureel element. Tezelfdertijd zoneert de kern het woonniveau in een gedeelte voor zitten / eten / koken. Op de verdieping zijn de slaapkamers en de badkamer naast elkaar gelegen. Een lange brede nachthal doet dienst als polyvalente ruimte. Op elk uiteinde, voor het verdiepingshoge raam, is een bureau voorzien.

Isolatie: Het huis heeft een compact bouwvolume (beperken warmteverlies oppervlakte) en is goed geïsoleerd met o.a. 23 cm cellulose vlokken in het dak, 14 cm rotswol in de spouwmuur, 8 cm PU in de vloer, superisolerende beglazing  enz…  Natuurlijke ventilatie.

Kleur: zwarte dakpannen en zwarte gevelsteen (dunbed), rood geverfde houten gevelbekleding, wit geverfde onderzijde van de dakoversteek en wit geverfde binnenzijde van de zijdelings uitspringende wanden, witte binnenwanden en plafonds, sanitaire kern in het blauw, antracietkleurige betonvloeren (gelijkvloers en verdieping). Referentie uitgesproken kleuren: architectuur in Scandinavië, Friesland…

Locatie: Nazareth Ingenieur: SEC bvba