renovatie en uitbreiding van een sixties villa

De modernistische villa in Kapellen, bij Antwerpen, is gebouwd naar een ontwerp van het befaamde architectenbureau Konstrukto uit Tielt. Het plan van de oorspronkelijke woning is niet gedateerd, vermoedelijk 1958 – 1965.

Typisch aan deze modernistisch ‘bungalowstijl’ zijn de gevelmaterialen, de witte blokramen, de oranje voordeur, het licht hellend dak met grote oversteken en het split- level interieur met een open trap.

De architectuur ademt vrijheid en is knap gedetailleerd, kortom de architectuur is zeer kwaliteitsvol.

Zoveel jaar later zijn er nieuwe bewoners en is het huis aan een grondige renovatie toe.

Op vlak van technieken, isolatie en luchtdichtheid werd het in overeenstemming gebracht met de huidige normen. Dat gebeurde zonder aan de ziel van het gebouw te raken. Aan de plan- en gevelindeling werd nauwelijks geraakt. Een later toegevoegde luifel werd weggehaald en er werd voorzien in een uitbreiding van de leefruimte met een houtskelet. Architecturaal spreekt de dubbelhoge ruimte de taal van de bestaande woning. De hout- aluminium ramen hebben een dragende functie en visualiseren het houtskelet.

Rondom het huis ligt een schitterende tuin. De niveauverschillen vertalen zich binnen in de verschillende vloerniveau’s. Alle ruimtes zijn erop gericht. Het leven is verbonden met het landschap.