Op de rand van een verkaveling in een randgemeente van Gent ligt de tuin van een plantenkweker. Zijn hobby: exotische naaldbomen verzamelen. Eén generatie later wordt de tuin verkaveld in twee percelen. Iemand koopt een stuk om de eigen tuin te verruimen en de familie M-P koopt een perceel om er hun gezinswoning te bouwen.

De mooie naaldbomen en de oude bakstenen tuinmuur karakteriseren het terrein en zijn beeldbepalend in de straat. Het huis wordt er zorgvuldig tussen ingepast.

Het huis heeft de vorm van een Monopoly– huis. De buitengevels en het dak worden bekleed met houten shingles in Western Red Cedar. Eenzelfde bekleding voor wand en dak versterkt het compacte karakter.

De raampartijen zijn uitsnijding in de houten huid. De openingen zijn in de dikte van de muur afgeschuind.

Een utilitair volume zoneert het gelijkvloerse leefniveau. Dit volume bevat: trap/berging/toilet/toegang kelder. Brede glaspartijen ‘framen’ het landschap. De kinderkamer is één grote ruimte en kan later opgesplitst worden in drie delen.

De architectuur is no-nonsense. Het volume is zeer compact, de indeling rationeel. Veel aandacht gaat uit naar een goede isolatie. Een scherpe detaillering geeft snedigheid en kracht aan het ontwerp.